Friday, September 24, 2010

Ria Raya Kent 2010!

Majlis Ria Raya Kent yang telah menjadi sambutan tradisi warga Kent telah berjaya dijalankan pada 24 September 2010 bersamaan hari Jumaat. Majlis ini diadakan pada jam 8.30 malam bertempat di Dewan Tun Datu Mustapha, IPG Kampus Kent. Seluruh warga Kent telah mengambil bahagian dalam majlis yang cukup bermakna ini. Majlis telah dirasmikan oleh yang berbahagia Pengarah Kampus, Puan Mary Teresa Kinajil. Dalam ucapannya beliau menyatakan sekalung penghargaan kepada pihak penganjur dan para pelatih yang telah bertungkus lumus dalam menjayakan program ini. Semangat dan kerjasama yang telah ditunjukkan oleh para guru pelatih mambuktikan bahawa semuanya mampu memberikan komitmen dalam tugas masing-masing. Tahniah diucapkan! Antara aktiviti menarik sepanjang majlis sambutan Ria Raya Kent pada malam tersebut ialah dendangan lagu-lagu raya oleh para guru pelatih, gerai tercantik, pertandingan kad raya kreatif dan King and Queen of the night. Majlis ini mendapat sambutan yang meriah dan menggalakkan daripada semua pihak.Pelbagai juadah menarik yang telah disediakan untuk santapan bersama. Oleh itu, pihak JPP ingin mengucapkan tahniah dan terima kasih kepada seluruh pihak yang membantu dalam menjayakan Majlis Ria Raya Kent bagi tahun 2010 ini.

Thursday, September 2, 2010

Majlis Berbuka PuasaPihak JPP dengan kerjasama Jabatan HEP Kampus Kent telah menganjurkan Majlis Berbuka Puasa bersama pengarah kampus, Puan Mary Teresa Kinajil yang telah diadakan di perkarangan Masjid Nurul Yaqin, IPG Kampus Kent. Majlis ini telah dijalankan pada 2 September 2010 bersamaan dangan hari Khamis. Majlis ini melibatkan seluruh warga Kampus Kent termasuklah para pensyarah dan kakitangan bukan mengajar. Pelbagai juadah menarik yang telah disediakan sebagai santapan hidangan berbuka puasa. Aktiviti khatam al-Quran juga telah dijalankan sebelum tibanya waktu untuk berbuka puasa. Setelah berbuka puasa, semua warga muslimin dan muslimat telah mengikuti solat maghrib dan Isyak serta solat sunat terawih secara berjamaah. Program sebegini sememamngnya dapat megeratkan hubungan silaturrahim sesama warga Kent dan dapat memupuk perpaduan dan kasih sayang yang tinggi. Tahniah diucapkan!

Monday, August 30, 2010

Sambutan Kemerdekaan Peringkat IPG Kampus Kent

Pada 30 Ogos 2010, bersamaan hari Isnin, IPG Kampus Kent telah mengadakan sambutan Hari Kemerdekaan peringkat kampus . Program ini di bawah kelolaan PPISMP Pra Sekolah Semester 6 dengan kerjasama Jabatan Hal Ehwal Pelajar dan JPP 2010. Program ini diadakan bagi memperingati tarikh kemerdekaan negara Malaysia dan memupuk semangat patriotik yang tinggi dalam kalangan warga IPG Kampus Kent. Program ini telah dirasmikan oleh yang berbahagia Pengarah Kampus, Puan Mary Teresa Kinajil diiringi dengan para pensyarah yang lain. Antara program menarik yang diadakan ialah persembahan tayangan video bertemakan kemerdekaan, nyanyian lagu-lagu patriotik yang didendangkan olah para guru pelatih, dan deklamasi sajak pemenang sempena sambutan bulan kemerdekaan. Program ini sememangnya mendapat sambutan yang cukup memberangsangkan daripada semua pihak. Majlis telah berakhir pada jam 11.30 pagi. Pihak JPP ingin merakamkan sekalung penghargaan kepada semua pihak yang terlibat dalam menjayakan majlis sambutan Hari Kemerdekaan yang ke-53 bagi tahun 2010 ini.

Sunday, August 8, 2010

Program Helwi

Selamat Malam,
berikut merupakan aktiviti Helwi yang akan dijalankan pada ketetapan berikut:

FORUM PERDANA
Tajuk: Antara Kaca Dan Permata
Tarikh:09 Ogos 2010
Masa: 8.30 malam
Tempat : Dewan Hone. IPG Kampus Kent

Tuesday, August 3, 2010

Helwi Activity!


Ladies..,cheer up! Let's come entertain yourself with this activity..! don't forget to join in!


JPP off Day

Jpp off day at One Borneo..!

Thursday, July 22, 2010

Program Derma Darah

Program Derma Darah telah diadakan pada 21 Julai 2010 bertempat di Dewan Hone, IPG Kampus Kent. Program kelolaan Unit Beruniform Bulan Sabit Merah Malaysia IPG Kampus Kent dengan kerjasama daripada pihak Hospital Queen Elizabeth ini telah mendapat sambutan yang menggalakkan daripada seluruh warga kampus. Program ini dijalankan pada jam 10.30 pagi dan berakhir kira-kira pada jam 2.30 petang. Tahniah kepada warga Kent yang berjaya menderma darah dan terima kasih diucapkan kepada pihak penganjur.